shipping worldwide
0,00  (0,00 kn)

Opći uvjeti poslovanja

1. Uvodne odredbe
i. Ovim Uvjetima poslovanja definiramo odnos između naše tvrtke SALT AND CHECKER d.o.o., Zagreb, Trpinjska 9, OIB 59913190453, MBS 081260065 registriran pri Trgovačkom sudu u Zagrebu pod brojem Tt-19/27046-2, kao prodavača i pružatelja usluga e-trgovine na www.saltandchecker.hr i Vas, našeg kupca, koji sklapate ugovor o kupoprodaji s nama.
ii. Primjenjujemo identičan pristup prema našim kupcima i pružamo im iste pogodnosti, neovisno jesu li naši korisnici ili ne. Stoga se ovi Uvjeti poslovanja primjenjuju na sve naše kupce.
iii. Ovi Uvjeti poslovanja tiču se, prije svega, kupnje robe u našoj e-trgovini.

2. Sklapanje kupoprodajnog ugovora
i. Kupoprodajni ugovor možete sklopiti na daljinu putem e-trgovine.
ii. Kod sklapanja ugovora na daljinu, samim naručivanjem i slanjem narudžbe na web stranici, sklapa se kupoprodajni ugovor. Mi ćemo primitak narudžbe potvrditi e-poštom. .
iii. Proizvode isporučujemo u naručenoj i dostupnoj količini. U specifičnim slučajevima (posebice u slučaju popusta ili rasprodaje), imamo pravo određivanja maksimalne količine koju možemo isporučiti.

3. Odustajanje od ugovora bez navođenja razloga
i. Prema Zakonu o zaštiti potrošača, imate pravo odustati od ugovora sklopljenog elektroničkim putem u roku od 14 dana od isporuke robe, bez navođenja razloga. Rok od 14 dana počinje teći od kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.
ii. Želite li iskoristiti ovo pravo, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o odustajanju od ugovora u navedenom vremenskom roku. Najbolji način je slanje odluke na e-poštu [email protected]
Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici, ovdje možete elektronički ispuniti i poslati.
Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.
iii. Ako se odlučite na odustajanje od ugovora, mi ćemo Vam uplatiti kupovnu cijenu robe. U slučaju odustajanja od ugovora u roku od 14 dana od isporuke robe, imate pravo i na povrat troškova dostave u iznosu koji je jednak najjeftinijem ponuđenom načinu isporuke.. Gore navedena sredstva bit će vraćena bez odlaganja, najkasnije do 14 dana od datuma odustajanja od ugovora. Ipak, sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, povrat plaćenog ćemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena, odnosno, nakon što nam dostavite dokaz da ste robu poslali natrag, ako bismo o tome bili obaviješteni prije primitka robe.. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.
iv. Proizvode trebate bez odlaganja, najkasnije do 14 dana od dana odustajanja od ugovora, poslati na adresu: Salt and checker d.o.o., Trpinjska 9, 10 000 Zagreb. Troškove povrata robe snosite sami.
v. Molimo imajte na umu da, prema zakonu, ste odgovorni za svako umanjenje vrijednosti robe kao posljedicu rukovanja robom na način drugačiji od načina nužnog za upoznavanje s prirodom, karakteristikama i funkcijama robe (primjerice ako masku stavite na lice i/ili otvorite higijenski omot). Također imajte na umu da nemate pravo odustati od ugovora u slučaju da je roba proizvedena sukladno Vašim zahtjevima ili se radi o prilagođenoj i personaliziranoj robi (primjerice pakiranje s personaliziranom posvetom) i robi koja zbog svojih higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako ste ju ste izvadili iz pakiranja..

4. Reklamacije (pisani prigovor)

i. Otkrijete li grešku nakon isporuke, prodavač će kao kompenzaciju poslati novi proizvod istovjetan naručenom.
ii. Preuzimamo odgovornost za pogreške robe pojave li se u roku od dvije godine od isporuke robe, odnosno do isteka roka trajanja proizvoda.
iii. Roba se smatra neispravnom, naročito, nema li uobičajene ili opisane karakteristike, ne služi li svojoj namjeni, ne ispunjava li zakonske zahtjeve ili ako nije isporučena u dogovorenoj količini. Uzmite u obzir da povećana osjetljivost ili alergijska reakcija na isporučenu robu ne mogu biti smatrani kao pogreška na proizvodu. Isto tako, pogreška kod poklona i drugih gratis proizvoda koje šaljemo izvan opsega Vaše narudžbe ne smatra se pogreškom. Slike proizvoda u našoj e-trgovini su samo ilustracije radi i ne predstavljaju obvezujući prikaz svojstva robe (primjerice pakiranje se može razlikovati zbog promjena od strane proizvođača).
iv. Svoj pisani prigovor nam pošaljite na e-adresu [email protected] na obrascu koji možete preuzeti ovdje, primitak prigovora ćemo Vam potvrditi bez odgađanja. . Zamolili bismo da u obrascu navedete o kakvoj pogrešci je riječ, priložite fotografije koje jasno prikazuju grešku proizvoda i opišete na koji način se iskazuje greška. Reklamiranu robu pošaljite na adresu Salt & checker d.o.o., Trpinjska 9, 10 000 Zagreb zajedno s popunjenim reklamacijskim obrascem.
v. Mi ćemo Vas obavijestiti o tijeku same reklamacije, posebice u svezi s primitkom, prihvaćanjem ili odbijanjem, putem e-pošte.
vi. Odluku o reklamaciji ćemo donijeti bez odlaganja. Dužni smo odgovoriti na primljeni prigovor u roku od 15 dana. U suprotnom, imat ćete pravo na odustajanje od kupoprodajnog ugovora. Neophodno je osigurati punu suradnju s Vaše strane kako bismo poštovali gore navedeni vremenski rok.
vii. U slučaju da je pisani prigovor opravdan i u slučaju povrata robe, snosimo troškove povrata.

5. Načini plaćanja i isporuke

i. Način plaćanja i isporuke možete odabrati među mogućnostima koje nudimo. U posljednjem koraku naručivanja obračunat će se trošak dostave koju ste izabrali kao i iznos ukupne cijene narudžbe.
ii. Načini plaćanja i isporuke koje trenutno nudimo su sljedeći:
– plaćanje pouzećem dostavljaču prilikom isporuke
– kreditnim karticama – jednokratno (Maestro, MasterCard, VISA, Diners, Discover, DinaCard karticama)
– uplatom na transakcijski račun prodavatelja (Internet bankarstvo, opća uplatnica)
– plaćanje Paypalom (Mastercard, Visa, Diners, JCB),
– dostava se vrši preko vanjskom partnera sukladno njegovim uvjetima dostave koje možete pogledati ovdje.
iii. U određenim slučajevima zadržavamo pravo pružanja isporuke robe bez naknade.

Web trgovina Salt And Checker koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

6. Razno
i. Našim kupcima pružamo različite popuste i poklone, kao i različite bonove(kupone). Njihova uporaba se rukovodi pravilima o kojima za svaki pojedinačni slučaj obavještavamo kupca. Nije li navedeno drugačije, svaki popust ili poklon bon mogu se iskoristiti jednom, i samo jedan bon istog tipa može biti iskorišten prilikom kupnje. Nije li navedeno drugačije, popusti se ne mogu kombinirati. U slučaju da je vrijednost poklon bona veća od vrijednosti ukupne kupnje, razlika neće biti prenesena na novi bon niti će neiskorišteni iznos biti nadoknađen.

7. Osnovne informacije
i. Prodavač je dužan izdati račun kupcu. Račun ćemo Vam dostaviti s naručenim proizvodima na Vašu adresu. Na Vaš zahtjev, račun Vam možemo dostaviti na Vašu e-mail adresu.
ii. Ugovor će se sklopiti u Republici Hrvatskoj i na njega se primjenjuje pravo Republike Hrvatske.
iii. Sve navedene cijene, uključujući cijene s popustom, važeće su do daljnjeg ili do isteka zaliha.
iv. Ove uvjete možemo izmijeniti u svako doba te oni stupaju na snagu danom objave na našoj Internet stranici i od toga se trenutka primjenjuju na sve sklopljene ugovore. O objavi promjene uvjeta nismo dužni nikoga posebno obavještavati.

 

Košarica 0 proizvod(a)
Košarica je prazna.
Calculate Shipping